Tuesday, June 24, 2008

life as usual

nothing interesting happened these days.
sebab tu tak de entri baru. maaf ya.
daily aktiviti still goes on.
to class, balik class, buat keje umah sket2.
and other standard activities that suits me. hehe.
bored kan? i know.
im looking forward to practicum this august.
cuma, didn't know lagi school mana yg dapat.
myself partner with azu (my classmate cum my housemate)
praktikum kali ni makes me dread sedikit.
y? because instead of teaching visual art sahaja, *mcm thn lepas
we have to teach pj n muzik as well *those are my minors
others might think it'll be easy to teach primary students..
but no. it's not that simple and easy.
controlling the students is one thing.
while teaching is another thing. it needs creativity.
to create new activity to attract the students.
especially urban-primary-students.
and im not a creative person.
how do i deal that?

Thursday, June 19, 2008

something to ponder



video

pengamen Dumai

here's a video that i caught masa dinner kat dumai. pengamen means macam street entertainer. diorang bergerak dari 1 restoran ke 1 restoran lain. after 2-3 songs, salah sorang akan dtg minta byaran to customer yg nk memberi. im so touched tgk budak sekecil tu dah stat bekerja. bukan sorang, ramai lagi yg macam tu. if u guys tgk, diorg guna percussion yg simple je such as gitar kecik, n gendang kecil yg diorg buat sendiri je. then diorg nyanyi n tepuk tgn but still make a good muzik. this scene makes me feel grateful dgn kehidupan yg telah dikurniakan pada diri ini. dilahirkan di bumi yg bertuah dan mendapat kasih sayang dan keperluan yg mencukupi. ALHAMDULILLAH. so i hope u guys felt the same to0, ya!

Sunday, June 15, 2008

haPpy Father's daY


haPpy father's daY, baba!! u mean sO much to me & i LoVe u!! muahhh

Friday, June 13, 2008

reUniOn



reunion bebudak samttar spm 2003 on 8th june 2008 kat pantai kelanang, banting.
ramai jugak yg attend, dlm 40 orang jugak.
aku bukan kenal smua, sbb kan ke aku masuk samttar tu masa form5..so aku cuma familiar dgn my classmate je.
seronok jugak wat reunion cam ni, dari x kenal, dah buleh kenal.. acara main bola beracun, tarik tali*for lelaki n masak barbeQ. thanx buat pihak yg menjayakannya!


here is a picture of me n my deskmate *yg ditengah*. sape la yg capture gamba ni, xsaba2, kan ke aku tgh mbebel tuh..heiii...
my deskmate tu, nama dia nazratul fatahiah, but we call her A Zack.. emm, mcm opposite nama zai *moonlite* je kan? hehehe
last time we saw each other is masa amek result spm, n it was 4years ago. oh, i felt old. haha.
story nya is, she's working as a nurse sekarang. n i was like 'what??!!'
sbb dia bkn type lemah lembut n feminin
basically not the type of a nurse-to-be.hehehehe
people changes, right??



trip to sg.petani



5hb june pulak, QiLin n Me bertolak ke Sg.Petani to rumah suwarna~
her uncle kawen, beria dia ajak kitorang.. so, demi x menghampakan dia.. kitorang dtg la.. hehe
bas lambat sejam ok! naseb bek bas chunn..hua hua hua..
kitorg nek bas durian burung, bas double decker.
giler batak ah kitorang.. dah la seat depan sekali.. ce tgk sket aksi batak nih..hahahha



sampai sP pukul 9mlm. penat seh. lebih2 lagi kitorg yg duduk depan sekali sebelah atas. penat macam ala2 driver gitu..hahahahha



this is my fren, suwarna. masa foundation dia study kat ipba, tp skang dh kat bangi. xpenah aku tgk dia pakai sari sblm ni, asek pakai punjabi je. mcm best plak sari dia tu, sexyback, ok?!


ptg tu jalan2 jap kat village mall. dah village, mall pulek...sempat la shopping sedikit sebanyak hehe
balik kL mlm 6hb june tu jugak. bas pukul 12.30 mlm. smpai kL pukul 5.45 pagi. adeh, saket pale aku. *ala2, xbiase bangun pepagi buta, ke??*



to DuMai


3hb Jun, my atuk, baba, mama n me went to Dumai, Indonesia.

went there naek feri dari pd. almOst 3-4 hours jugak la nk sampai sana.

motifnya is to bawak atuk jenjalan so that paman aku buleh tebang pokok jambu blakang uma atuk.. hiks. kalo atuk tau time tu, musti tak buleh punyer.. bila dh dtebang, xleh nk wat pe la kan.. =)
pegi 1 hari je pun. the next day dh balik. saje la tu, kan??



in the ferry




depan plaza Dumai. Ramayana mall


cet. tgk sket rice cooker tu. keluaran company aku tuh..hihii~ mahai sungguh kan?!


lunch masakan padang since penduduk situ mostly orang minang




kat sana kan, aku jumpa buku Habiburrahman el-Shirazy 'ketika cinta bertasbih:ep 2'. YeaY! syok sangat, bukan pe, sbb aku carik kt cni, xjumpa lagi..
so, i have the malay version utk episod 1 n indonesian version utk episode 2. mahai tau.. 48 000 tu.. tp bukan RM..ehehe rupiah.. vcd ayat2 cinta pun aku beli jugak~~ *sorry zatil, xsaba la tunggu u balik..hiks!!
aku xde shopping ape pun kt sana eventho macam2 jgak baju muslimah yg menarik..
maybe aku beli laen kali je. aku xjadi visit adik aku kat Solo ogos ni, me n my mum decide nk g bulan december nnt. so, shopping kt soLo je la nnt.



Thursday, June 12, 2008

eYe on Mesia


on the 1st June pulak, my family n i went to eYe on Mesia.


setelah org smua xheran nek menatang tuh, turn aku plak nk membatak disitu..ahahaha

dsamping itu, pegi tgk tmpt org lumba2 kete mainan kat sana. suke la adik n adik2 cousin aku tuh. heee

kemudian melayan bebudak kat taman titiwangsa itew~




ada pulak cLown sesat tengahari bute tu,

sian dia wat lawak sengsorang,

ajak la dia amek gamba skalik...har har har.. *jahat*

sue-zy's wedding



halo babes! sori lmbt update. tau je la, kan.. nama pun cOti.. hehe

macam tau2 je aku ni pakai baju kale biru.. sedondan dgn pengantin. aww... hahahah

went there wif my luvly frens.

terdapat berita2 hangat disana sperti : my fren yg kawen thn lepas *ija, dpt baby girl, *mida dh pregnant, *guy ni dh bertunang, n so forth~

so,that was my activity on 31st may 2008